Hopp til hovedinnholdet

Føler meg utenfor.. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal reise på turnering i Bergen om noen dager og det føles ikke bra i det hele tatt. Alle andre på laget snakker om hvor morsomt det vil bli, men jeg føler meg litt utenfor. Mine bestevenner har allerede funnet noen og sitte med på flyet, men jeg har ingen og sitte med. Jeg har en følelse av at de velger meg bort og det gjør meg veldig lei meg. Jeg har bare lyst til og sitte hjemme:( Nå føles det som om jeg ikke har noen venner:(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Det er på ingen måte greit at du skal føle deg på denne måten så jeg skjønner at dette er vanskelig for deg. Vi mennesker trenger venner rundt oss for å føle oss bra, og det er derfor ekstra vanskelig når slike ting oppstår. For å løse slike problemer kan det ofte være lurt å sette ord på hva man synes, gjerne med en voksen person tilstede. Kanskje er det en grunn til at ting har blitt som de har blitt? Mitt tips er å snakke med venninnene dine med eller uten en voksen person tilstede. Om du vil prate med alle venninnene eller bare noen av de er litt opp til deg, men ofte kan ting føles tryggere i mindre grupper. Om ting ikke blir bedre, kan du jo vurdere om du vil beholde alle disse vennene. Det er nok ingen god idé å gi slipp på alle, men om det er slik at noen vennskap gir deg mer sorg enn glede er det ikke nødvendigvis lurt å jobbe for vennskapet når du ikke får noe tilbake. Det kan være et vanskelig valg å ta, men man må gjennom slike ting i livet.

Jeg legger ved en artikkel du kan ta en titt på. Lykke til på reisen! 
Hilsen Ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise