Hopp til hovedinnholdet

Jeg og 2 andre venner på 13 år vil reise.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og 2 andre venner på 13 år vil reise. Vi vil reise til Oslo. Enten med fly eller tog. Hvordan gjør vi det? Er det aldersgrense på hotell? Kan vi reise alene? Vi vet ikke helt hvordan vi skal gjøre det. Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Foreldrene deres har ansvaret for dere så lenge dere er under 18 år og bor hjemme. Les artikkelen barneloven som sier mer om dette. Det er derfor en sak som dere må diskutere med deres foreldre og eventuelt komme til en løsning sammen. Det handler ikke bare om at de synes det er greit, men også at de har ansvar for dere.

De fleste hotell har aldersgrenser.

Hvis dere skal reise med fly:
Du og foreldrene dine må kontakte flyselskapet og høre hva som er gjeldende regel for reiser med deres fly. De fleste flyselskapene har klare regler for hva de gjør for barn som reiser alene og er under 18 år.

De færreste flyselskaper godkjenner at noen under 18 flyr alene uten at de har skriftlig godkjennelse fra foreldre eller foresatte. Flere flyselskaper krever at du må ha oppfølging om du er under 15 år, og hos flere av flyselskapene koster dette ekstra.

Jeg anbefaler dere å snakke med foreldrene deres. Kanskje det kan være mulig å få til en tur om dere planlegger det på sikt, og da sammen med en eller flere av foreldrene? Jeg vil tro få foreldre vil tillate 13-åringer å reise alene.

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise