Hopp til hovedinnholdet

Eg lurer på om USA har tilgang til strafferegisteret?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei.eg lurer på om USA har tilgang til strafferegisteret,vi er noen venner som har lyst og reise ditt,men han ene som skal være med er dømt for vold mot politiet han dyttet en betjent med flatt hånd i skulderen. Og måtte ha fotlenke i 19dager.dette skjedde i 2014

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Amerikanske myndigheter har ikke tilgang til strafferegisteret. Men ved søknad om visum kan de be om å få fremlagt politiattest, og politiet kan utstede en uttømmende politiattest dersom det anses nødvendig og relevant ut fra de krav som er stilt i vedkommende lands nasjonale bestemmelser, se politiregisterloven § 38.

Hvis dere skal på ferie til USA kan de av dere som ikke er dømt for straffbare forhold registrere dere i Visa Waiver programmet. Han som har blitt dømt for et straffbart forhold bør undersøke med den amerikanske ambassaden om han må søke om visum på vanlig måte, eller om han allikevel kan bruke Visa Waiver programmet.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise