Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre eller si for at han skal si ja?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 år. Venninnen min (15år) skal reise til Spania med moren sin. Vi tenkte at det hadde vært gøy om jeg hadde fått lov til å bli med. Problemet er at pappa ikke vil la meg dra siden han tror det skla skje noe. Han tenker alltid det negative om en ting. Jeg har sagt at det ikke kommer til å skje noe og at jeg alltid kommer til å svare hvis han ringer osv... Til venninnen min har jeg sagt at jeg får lov, siden jeg først fikk lov. Etter at pappa snakket litt rundt med folk, sier han bare nei. Jeg er veldig ansvarlig og ganske "smart" når det kommer til å reise. Jeg er ikke en som mister ting og jeg har kontroll over tingene mine og generelt. Ganske mange i klassen min har f.eks. reist til Spania og det har ikke skjedd noe. Vil veldig gjerne reise dit siden jeg ikke har vært der før. Har sagt alt jeg føler kanskje får han til å si ja, men får fortsatt et nei. Hva kan jeg gjøre eller si for at han skal si ja?? Er takknemlig om jeg får et svar som kan hjelpe meg:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Jeg skjønner godt at du har lyst til å reise på ferie med venninnen din, men det er ikke så mye du kan gjøre med dette når foreldrene dine ikke vil la det dra.
Du er enda ung, og det er forståelig at faren din er skeptisk og ikke vil la det dra.

Det eneste du kan gjøre er å forsøke og få en god samtale med han, hvor du legger frem gode argumenter for hvorfor han bør gi deg lov til å dra. Kanskje kan det også være en ide å få han til å snakke med moren til venninnen din. Slik at han kan gjøre klare avtaler og bli mer beroliget på at dette kommer til å gå bra.
Du kan selv snakke med henne for om dette, slik at hun kan ta en prat med fargen din. 
Kanskje det kan hjelpe.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise