Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil reise til utlandet, men hvordan kan jeg overtale foreldrene mine til det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, snart er det sommerferie og jeg har utrolig lyst til å dra til utlandet. Problemet er at jeg skal konfirmeres i august, og vi har akkurat bygget hytte, så foreldrene mine ønsker ikke å bruke penger på utenlandsferie. Stort sett alle venninnene mine skal, men ikke jeg... Lurer på om det er en måte å overtale foreldrene mine til å dra til utlandet allikavel?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du skriver at du ønsker å dra til utlandet men foreldrene dine har bygget en hytte. Er ikke det flott. Du kan ha det kjempe kjekt på hytta for det! Nå vet jeg ikke i hvilket miljø hytta de er i, men er den på fjellet kan du gå masse fine turer, bade, fiske osv. For eksempel i Hardanger er det så mye snø at du kan gå på ski på vinteren. Du kan klatre i trær, spille golf, spille fotball og kaste frisbee. Mulighetene er uendelige men du må bare bruke fantasien til å finne på hva du kan gjøre. Det blir ikke kjekkere enn det du gjør det til selv.

Jeg kan ikke gi råd om hvordan du kan overtale foreldrene dine men hvordan du kan ha det bra på hytta. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til billig eller gratis ferie

Jente på telttur (colourbox.com)

Det er mange som ikke har råd til å reise bort eller gjøre andre aktiviteter i ferien. Likevel finnes det masse gøy dere kan gjøre som ikke koster all verdens. Se tipsene her.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise