Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta med alkohol til Norge når jeg er under 18 år?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg blir snart 18, men skal på språkreise i Malta. Har jeg lov til å kjøpe en viss mengde alkohol der nede og ta med i kofferten hjem til Norge? Hvor mye i såfall? Kan jeg bli stoppa? Hva skjer siden jeg er under 18år? Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Nei du har ikke lov til å ta med alkohol hjem til Norge. For å innføre øl, vin og tobakk må du være 18 år eller mer. Skal du ta med deg brennevin og lignende over 22 prosent, må du være 20 år eller mer.

Dersom du blir tatt i tollen i Norge ( med en mindre mengde smuglergods ) vil du som regel få et tilbud om et forenklet forelegg.

Er du under 18 år vil dine nærmeste foresatte også bli gjort kjent med forholdet og må godkjenne at du vedtar forelegget.

Alternativet er en anmeldelse og påfølgende behandling av domstolen. Da blir det eventuelt en rettskraftig dom ut av det som vil følge deg videre i livet.

Hvor stor sjansen er for å bli tatt vil vi selvfølgelig ikke spekulere i, men konsekvensene som vi har nevnt ovenfor kan føre til mye ubehageligheter, så vårt råd er uansett at du følger reglene.

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tollkvote for alkohol og tobakk når du reiser til Norge

Flasker (colourbox.com)

Hvis du er gammel nok, kan du ta med deg en avgiftsfri alkohol- og tobakkskvote når du har vært i utlandet.

Les mer

Aldersgrenser og alkohol

Ølflasker (colourbox.com)

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise