Hopp til hovedinnholdet

Har fått bot for ordensforstyrrelse, kan jeg reise til USA?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal til usa i november 2017, men i august 2015 så fikk jeg en bot for ordensforstyrrelse og fyllearrest over natten. Har betalt boten og ikke vært i noe problemer etter dette. Kan dette stoppe meg fra innreise til USA eller vil ikke dette være noe problem?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Norske statsborgere som skal besøke USA, og som skal oppholde seg i landet i mindre enn 90 dager, trenger i utgangspunktet ikke visum. Det er fordi norske statsborgere faller inn under det såkalte Visa Waiver programmet.

Dersom du er siktet eller dømt for visse typer forbrytelser eller forseelser må du likevel søke om visum. Dette gjelder for forhold knyttet til narkotika og handlinger som viser såkalt "moral turpitude". En bot for ordensfortyrrelse vil ikke omfattes av dette begrepet. Du trenger dermed ikke å søke om visum.

Les mer i vedlagte artikkel.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Nærbilde av gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise