Hopp til hovedinnholdet

Klassen skal på tur før skoleslutt 2018, og jeg lurer på om det er planlagt på en ok måte

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Er jente 15 som skal på klassetur før skoleslutt 2018. Klasseturen har jeg lite tro på. Kan dere si hva dere syntes: Elevene har ikke blitt inkludert i noen avgjørelser, bare foreldre. For dyrt. Uhørt oppførsel fra de to som “styrer”. Hvorfor er det klassekontaktene som skal styre på når det ikke har noe med skolen å gjøre, teknisk sett selv om det er klassetur? Bør finne et billigere alternativ. Tur til turisthytte m/ kano/båt, bading, fin natur, fiske og lignende for eksempel. Planlagt dårlig. Valg av aktiviteter er ikke bra nok. Mange ønsker nok ikke å delta i noen av aktivitetene p.g.a kan virke skummelt. Skal være klassetur ikke trinntur. 1000 kr for buss per person er alt for dyrt. Per person i løpet av hele helga 3600 kr! Vett ikke om dette ble nok nøyaktig info for dere, men hva syntes dere? MVH jente 15

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først og fremst: kjekt at klassen vil dra på tur. Det er likevel dumt når det blir slike omstendigheter, da dette kan gjøre det mindre kjekt å delta. 

Det er vanskelig å uttale seg om 1000 kr for buss er mye eller lite, da du ikke sier noe om hvor langt dere skal, og om bussen skal være tilgjengelig hele helga. Dersom bussen skal være tilgjengelig hele helga høres ikke prisen helt urimelig ut, men dersom det kun er snakk om en kjøretur til og fra et sted ikke så langt unna, er prisen ganske høy. 

Det er også en god tanke at det skal være en klassetur og ikke en trinntur, og da burde det være aktiviteter som alle skal kunne delta på. 

Ettersom du sier at det er mange som kanskje ikke vil delta på aktivitetene, og at du sier dere ikke blir inkludert i prosessen, vil jeg foreslå å formulere noe skriftlig til de som nå har "tatt styringa". Fortell og beskriv hvordan du/dere ser på situasjonen, og kom med konkrete forslag til hvordan det burde være. Dersom dere tar det opp med kontaktlærer kan kanskje han/hun videreformidle det til klassekontaktene også? Selv om skolen ikke har noe med turen å gjøre, kan det være greit å involvere en voksen likevel.

Det viktigste i denne situasjonen blir likevel at dere som elever er tydelige og saklige. Det er deres tur, og dere bør få være med å bestemme for at resultatet skal bli best mulig. Snakk med medelevene dine, og så tar dere kontakt med de voksne på en ordentlig måte.

Lykke til - og god tur!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Urettferdig behandlet på skolen? Dette kan du gjøre!

stoler på pultene (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Og får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å løse problemet.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise