Hopp til hovedinnholdet

Bare lurer på om det er mulig for meg å reise til feks. USA, Canada, Australia etc.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, bare lurer på om det er mulig for meg å reise til feks. USA, Canada, Australia etc. når jeg har fått en dom på 45 dagers betinget fengsel for medvirkning til tyveri (altså har ikke vært i fengsel)? Er ikke snakk om studering eller langvarige opphold, bare ferie (14-21 dager). Og hvilke land jeg kan reise til uten noen slags problemer ang. tabbene jeg gjorde da jeg var yngre? - Hilsen bekymret, reiseglad ungdom

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette kan dessverre ikke vi svare på. Det er de ulike landenes myndigheter som avgjør hvem de vil gi visum til, så du bør kontakte landenes ambassader og undersøke direkte med dem. Flere land krever visum selv om man bare skal på ferie. For reiser til USA kan norske borgere som regel bare fylle ut en søknad i ESTA (Visa Waiver programmet). Men hvis man har blitt straffet for et lovbrudd så er det noen unntak fra dette, og dette bør du også undersøke med den amerikanske ambassaden. 

Norske borgere trenger som regel ikke visum ved reise til EU-land, men du bør undersøke dette med landets ambassade før du reiser i tilfelle landet du vil reise til har endret sine innreiseregler.

Du kan også ta en titt på Utenriksdepartementets reiseinformasjon.  

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise