Hopp til hovedinnholdet

Hei ! Kan jeg leie en sportsbil i utlandet når jeg er 19 år ?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei Jeg og en kompis vil gjerne reise til Tyskland, frankrike eller et annet land med muligheten vi ser etter. Vi vil gjerne leie en sportsbil der, noe med masse hestekrefter PGA vi er to gutter med masse entusiasme for biler og vi lurte på om det er mulig? Jeg har lest at du må være 23 år gammel for å leie biler som er dyre (ferrari, lamborghini, mercedes, etc). Vi kan legge inn depositum for skader og er villig til å betale mye penger for en dag. Er det noe mulighet for at dere på ung kan linke oss om det er en mulighet for dette? Jeg tenkte på å leie gjennom en privat person, men er ikke sikker selv. Litt info om dette hadde vært greit :) Jeg er 19 år gammel og har hatt lappen i et år uten en fartsbot eller noe annet. Har hatt kompiser som har greid dette før, men har lite kontakt med dem, som er hvorfor jeg kontakter dere på ung om denne topicen. Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

De fleste som leier ut biler i utlandet og spesielt dyre sportsbiler ønsker nok at sjåfør skal ha erfaring og vil nok i de fleste tilfeller kreve en alder på mellom 20-25 år. Ta kontakt med en motorklubb i Norge og forhør deg mer hos dem for muligheter eller hos rentalcars.com eller andre bilutleiefirmaer.


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Les dette før du skal ut og reise!

Jenter i London (colourbox.com)

Har du husket alt? Det er mye du bør tenkte på før du skal ut å reise. Les mer om hva du bør tenke på her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise