Hopp til hovedinnholdet

17 år og alene på ferie i utlandet. Er det lov.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Vi er 4 jenter på 16, men blir 17 dette året. I sommer (blir 17 i sommer, men ikke under reisen) tenkte vi å reise til Frankrike. Vi tenkte i 10 dager. Men vi må få lov først. Er det lov for 16 åringer å være alene i utlandet? Og vi tenkte å dra til Nice, men er det mye festing der? Og kan vi bli straffet for å kjøpe alkohol i utlandet, for å så drikke det. Vi skal ikke importere noe, bare drikke på samme sted vi kjøpte. Ja, det var alt. Håper på svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det er ingen ting i vegen for at dere kan reise alene på en ferietur. Problemet for dere er at de fleste reiseselskaper ikke tar med ungdom under 18 år som reiser alene. Enkelte har en grense på 20 år for å få reise alene. Alene, er, jente eller gutte- grupper som reiser alene uten en voksen.. Eller en som reiser alene og ingen som venter på ankomststedet. 
Alle land har ulike alkohol grenser. Dere kan ikke regne med å få kjøpt alkohol på utesteder. Å komme inn på diskotek og barer er og problematisk når dere er mindreårige. Dere kan heller ikke regne med å få kjøpt alkohol i butikkene. 
Forhør dere hos et reiseselskap om aldersgrenser for å reise alene og på alkohol dit dere tenker dere vil reise. 
Ta og en titt på artikkelen jeg har lagt med.
Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise