Hopp til hovedinnholdet

Hjelp! Jeg skal på familietur, men broren min skal ta med en venn. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, i påsken skal jeg til Spania med familien. Jeg, mamma, pappa, broren min, søsteren min og morfar skulle egentlig dra sammen, men morfar kunne ikke alikavel og vi får ikke returnert billetten. Derfor skal broren min få ta med en venn (har ikke funnet en ennå). Jeg vil ikke at han skal det fordi jeg vil at det skal være en familietur, og hvis da en venn av han skal være med vil det ødelegge synes jeg. Og på morningene pleier jeg og spise frokost i truse og T-skjorte, men jeg kan/vil ikke det når en jeg ikke kjenner skal sitte og spise med oss. Jeg liker heller ikke å vise beina mine, så jeg går aldri med shorts, så når jeg er på ferie kan jeg det for da er det bare familie og mange spanske folk jeg aldri kommet til å se igjen der så da går det fint. Men jeg vil ikke det hvis noen andre skal være med. Derfor lurer jeg på om dere vet om en måte jeg kan gjøre sånn at han ikke skal få ta med en venn til spania? Men noen må uansett være med fordi vi har allerede betalt for billettene.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du skal på familietur til Spania, men at morfaren din ikke kunne komme allikavel. Siden billetten allerede er betalt for kan broren din ta med en venn, men dette vil ikke du. Du lurer nå på om det er noe du kan gjøre sånn at broren din ikke får tatt med en venn. 

Først og fremst så synes jeg du burde snakke med foreldrene dine om dette. Du burde ordentlig sette deg ned og si det til dem, ikke bare si det i forbifarten. Du burde si at du synes det burde være en ordentlig familieferie, og at du kommer til å bli veldig usikker om broren din har med en venn. Om du sier akkurat det du sa til meg så tror jeg nok foreldrene dine hører på deg. 

Du kan også prøve å foreslå andre familiemedlemmer som kan bli med på tur om du ikke vil ha med en venn av broren din. Kanskje du har en enslig tante eller slikt som vil dra på tur med dere? Prøv det, og se om det ordner seg på denne måten. 

Om det er helt krise kunne vel kanskje du tatt med en venn? Da er du komfortabel med den personen, hvilket da løser problemet med å være usikker på seg selv. Broren din blir nok sur om denne ideen blir godkjent av familien din, men det får bare være. Om ikke han blir usikker på seg selv på den måten du blir så har du en bedre grunn. 

Jeg håper dette ordner seg. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise