Hopp til hovedinnholdet

Jeg er under 18 år og skal reise til USA uten egne foreldre

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal reise til USA med kjæresten min og hennes forledre. Jeg er ikke 18 når vi reiser. Må jeg ha med noen papirer fra foreldre som viser jeg får lov til å reise. Evt hvilke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Slik jeg forstår deg er det allerede avtalt og i orden at du skal være med din kjæreste og hennes foreldre til USA. Da regner jeg med at foreldrene dine har sagt JA til dette og at din kjærestes foreldre vet hvilket ansvar de har for deg mens dere er på reise. For det handler ikke bare om at din kjærestes foreldre synes det er greit at du blir med - de har også ansvar for deg ettersom du er under 18 år. 

Du spør om du må ha med papirer fra dine foreldre som dokumenterer at du får lov til å reise uten dem. Det må du nok. Men det er ikke noe entydig svar på dette, da de ulike reiseselskapene opererer med ulike regler knyttet til unge under 18 år: Det gjør også hotellene. Og ettersom dere skal reise til USA, krever det kanskje bytte av flyselskap? Du må derfor kontakte flyselskaper og hoteller direkte for å sjekke reglene de har for å reise som umyndig. Hvis dere reiser via et reisebyrå kan det hende de har den fulle oversikten og kan bistå dere her.

Mange reiseselskaper krever uansett en bekreftelse fra foresatte ved en eventuell reise for passasjerer under 18. Men hvordan de vil at denne bekreftelsen skal presenteres, varierer igjen fra selskap til selskap. Med andre ord har du en liten jobb å gjøre nå i forkant av turen. Det kan være lurt at foreldrene dine hjelper deg med dette, slik at de er grundig informert om hva som er deres ansvar og hva som er din kjærestes foreldres ansvar.

I artiklene jeg har lagt ved under finner du også flere innspill og tips med tanke på hva som er viktig når man som ungdom skal ut på reise.

Det høres spennende ut å reise til USA! Jeg ønsker deg god tur når den tid kommer, håper alt går som det skal! 

Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Les dette før du skal ut og reise!

Jenter i London (colourbox.com)

Har du husket alt? Det er mye du bør tenkte på før du skal ut å reise. Les mer om hva du bør tenke på her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise