Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine mener det er min skyld at sekken min forsvant

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg var litt usikker på hvilket tema jeg skulle velge... Jeg og fammilien min (5 stk) dro på ferie til Italia. Vi hadde bare to kofferter og siden vi er 5 personer og det er begrenset vekt måtte jeg ha alt tøyet og alle tingene mine i skolesekken min.Vi tok fly fra Roma til Gardermoen tilbake. Da vi kom til parkeringsplassen var jeg den første som kom bort og måtte vente på at de andre kom. Jeg begynnte og fryse så da pappa åpna opp bilen la jeg sekken ved siden av bagasjerommet og sa til mamma at de måtte huske og ta den inn. (Bagasjerommet var låst) Så satt jeg meg inn i bilen. De tok inn koffertene og jeg trodde de tok inn sekken min også, men de gjorde de ikke. Vi bor 4 timer ifra Oslo så nå har vi mistet sekken. Vi har ringdt Gardermoen men vi må betale for at de skal sende den tilbake. Foreldra mine sier alt var bare min feil og de skal bruke mine bursdagspenger på og få den tilbake. Er det greit? Var det faktisk min feil? Burde jeg ha dårlig samvittighet? Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har spørsmål. Jeg skjønner at du synes dette er en vanskelig sak.Jeg tenker at du og din familie må sette dere ned og snakke om det som har skjedd på en rolig og saklig måte. Det vil si at dere må lytte til hverandre og begge sider må få fortelle sin side av hva som skjedde. Det er et poeng at dere har denne samtalen når det er grei stemning hjemme. Avtale gjerne tid for når samtalen skal finne sted. Ved å lytte til hverandre og snakke utifra sin egen opplevelse kan dere få en utvidet forståelse om hva som skjedde denne dagen  ( og med sekken) og sammen finne ut hva som er passende å gjøre i forhold til hvordan dere skal få sekken tilbake. Lykke til.

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise