Hopp til hovedinnholdet

Jeg gruer meg til å dra på leirskole...

Annet 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal snart på leirskole gruer meg sykt mye! Jeg får fort hjemmelengsel og sliter med å sove andre steder enn hjemme. Som sakt er det leirskole snart! Hvet ikke hva jeg skal gjøre? Jeg vil dra men, samtidig ikke.....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Det er mange som deg som gruer seg til å dra på leirskole. Det er viktig at du drar selv om du gruer deg, for det kommer helt sikkert til å bli en flott opplevelse du vil vokse på. 

Det som er viktig er at du forteller både foreldrene dine, og læreren din hvordan du føler det. Da kan de hjelpe deg og støtte deg, slik at du slipper å grue deg så mye. Læreren din vil da også ha muligheten til å hjelpe deg når dere er på tur og sørge for at du er trygg.

Som sagt er det mange som gruer seg, så dette er noe læreren din er kjent med, så det er ikke dumt eller flaut å fortelle hvordan du føler det :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise