Hopp til hovedinnholdet

Det eneste som gir meg glede og energi i hverdagen er å reise.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Det eneste som gir meg glede og energi i hverdagen er å reise, og jeg trenger virkelig å reise til utlandet et sted nå. Aner ikke hva jeg skal gjøre. Mamma og pappa prøver å hjelpe og sier at jeg må snakke med noen. Jeg snakker med sosiallæreren på skolen, kontaktlæreren min og en psykolog, men det hjelper ikke. Jeg bare vet at jeg må få reist et annet sted en liten stund for å "friske litt opp" i hjernen og sånt. Men ingen skjønner. De bare sier at "man kan føle at man trenger å komme seg vekk når man egentlig bare trenger noen å snakke med", men jeg er helt sikker på at det ikke er sånn i mitt tilfelle. Hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det kan være befriende å tenke på det å komme seg avgårde til utlandet. Man opplever nye ting, spiser annerledes mat, ser på severdigheter og har det så fint. Men man kan ikke bare reise. Det er ikke mulig. Du har skolen du skal være på og foreldrene dine har ikke mer ferie enn de tilmålte ukene. Hvis du ser logisk på dette, vil du forstå at det ikke er mulig. Da realitetsorienterer du seg selv og det blir lettere for deg å stå i hverdagen. 
Hvis man hele tiden skulle reise på ferie, ville det blitt hverdagen og man vil blitt lei det også. 
Men du kan dagdrømme om ferie, og du kan lese om forskjellige reisemål. Du kan også lese romaner om folk som reiser. 
Noen som hele tiden vil reise, prøver å rømme fra noe. Det er vanlig at man blir lei skole, hverdag, matpakker, lekser etc. og drømmer om å komme seg vekk. Men hvis det er noe som ikke er bra, noe som skjer med deg i hverdagen du vil vekk fra, må du snakke med psykologen om dette!
Jeg er enig med foreldrene dine, snakk med psykologen. Prøv å komme til bunns i hva utferdstrangen består i. Prøv å tenke på skillet mellom hverdag og ferie.


Jeg håper dette er til hjelp, selv om det kanskje ikke var det svaret du ønsket deg. 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise