Hopp til hovedinnholdet

Jeg har flyttet fra vennene mine.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Eg har flytta fra vennene mine og Klarer ikkje vente til eg får besøke dem om 3 uker... skolen her er kjedelig, og det føles som det er flere år til eg får dratt. Har dere noen tips til hva jeg lan gjøre i mellomtiden?

Besvart 18.11.2018 21:19
 

Svar
Hei

Å flytte til et nytt sted kan være skummelt. Nye steder betyr gjerne nye mennesker og andre rutiner, i tillegg til det gamle kan virke langt borte. 

Jeg skjønner at du gleder deg til å se vennene dine igjen, men syntes også du kan prøve å få nye venner der du er nå. Det kan være en fin aktivitet som får tiden til å gå. Kan du ta kontakt med noen på skolen, eventuelt begynne på en aktivitet utenom skolen? Kanskje du kan forsøke å finne ut hvor de på din alder oppholder seg utenfor skoletid? Vær interessert, og vis at du vil bli bedre kjent med de rundt deg. Jeg legger ved flere artikler du kan ta en titt på. 

Jeg skjønner at det er vondt at vennene dine ikke er på samme sted som deg, og at det er lang tid mellom hver gang dere ser hverandre. Jeg tror det er viktig at du husker at dere fortsatt kan holde kontakten, og at vi i 2018 har god tilgang på sosiale medier. 

Jeg legger også ved en artikkel med noen tips til hva man kan gjøre når man kjeder seg. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Hva gjør man når man kjeder seg?

Jente foran PC kjeder seg. (www.colourbox.com)

Alle kjeder seg fra tid til annen. Det er helt normalt, selv om det kan være grusomt kjedelig å kjede seg!

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise