Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg tjene penger til språkreise?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på noe. Dette er jo veldig individuelt da, men jeg og venninnen min vil til Los Angeles på språkreise. Men det er veldig dyrt. Og foreldrene mine syntes det ble litt mye, så jeg tilbød meg å samle litt av pengene selv. Hva kan jeg få mest penger på? Eller hvordan overtale dem at det er verdt pengene og alt sånn? Språkreisen er i sommerferie..

Besvart 17.01.2019 14:15
 

Svar
Hei jente (13)

Så spennende!

Språkreise er i utgangspunktet veldig dyrt, men du kan jo prøve argument som at det er minner for livet, du lærer språk og du får være selvstendig. 

Det er også lettere for dem å si ja hvis du betaler deler av reisen selv. 

For eksempel kan du tilby å jobbe mer hjemme eller hos besteforeldre, ta en deltidsjobb eller selge klær og ting du ikke bruker lenger? Det er ikke så lenge til sommerferien men du kan helt sikkert spare opp en hel del hvis du virkelig går inn for det, som i tillegg vil vise foreldrene dine hvor viktig det er for deg. Bruk bursdagspenger? Spar alt du tjener og pass på å ikke kjøpe unødvendige ting som klær, sminke eller mat på kafé. 

Du kan si til småbarnsforeldre i strøket ditt at du gjerne vil passe barn, eller kanskje du kan måke snø eller klippe gress? Se litt på artiklene under. 

Når det skal sies, så har de veldig rett i at det er dyrt, og at du kanskje får mer for pengene om du drar på en politisk sommerleir, surfeleir, CISV eller UWC shortcourse, disse er eksempler du vil lære mer av også. Du kan også spare opp penger til en reise du planlegger selv når du er gammel nok, som interrail eller en roadtrip. Alle disse tingene vil også gi deg minner for livet uten at det blir så dyrt.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hvordan spare lommepengene dine

Hånd som gir en hundrelapp (foto: ung.no)

Forsvinner lommepengene nesten før du får dem? Brenner pengene i lomma di? Du er nok ikke alene, og heldigvis finnes det råd.

Av Julie, ungdomsjournalist ung.no.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvem bestemmer over pengene dine?

Penger til konfirmasjonen (ung.no)

Krangler du med foreldrene dine om hva du kan bruke egne penger på? Det finnes ikke noe klart svar, men det er vanlig å skille mellom penger du har tjent selv og penger du har fått.

Les mer

Under 18 og på jakt etter jobb?

Beiser en benk (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise