Hopp til hovedinnholdet

Pass

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 17 år. Meg og kjæresten min (18 år) har allerede plannlagt om å dra til italia i 1 uke. Jeg har bodd i norge i 2 år, og han 6 år, men verken han eller meg har norsk pass ennå. Og jeg lurer på om jeg kommer til å få noen problemer i italia, når jeg skal tilbake hit, pga passet?? Skal det liksom være et problem at jeg har utelansk pass selv om det står at jeg er norskstatsborger på passet på norsk, og ikke på engelsk? :S

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg oppfatter deg slik at du er utenlandsk statsborger med oppholdstillatelse i Norge.

 

Både Norge og Italia er med i det såkalte Schengen-samarbeidet. Dette betyr bl.a. at Norge og Italia har samme regler for turistbesøk for utenlandske borgere med oppholdstillatelse. Utenlandske statsborgere med oppholdstillatelse i Italia kan derfor reise på besøk til Norge uten å søke om visum (Dette følger av den norske utlendingsloven § 9 andre ledd) og utenlandske statsborgere med oppholdstillatelse i Norge kan reise på turistbesøk til Italia.

 

Hvis du har et gyldig pass med innstemplet oppholdstillatelse i Norge kan du derfor reise på ferie til Italia. Du kan selvfølgelig også reise tilbake til Norge etter ferien. 

 

  


Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise