Hopp til hovedinnholdet

kan fosterforeldrene mine bestemme over meg når jeg er fylt 18 år?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

jeg får ikke lov til å ta med min laptop i kongsberg av mine fosterforelder? hvem kan bestemme dette? jeg er over 18 år hilsen beskymret 19åring

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så lenge du bor hjemme, selv om du er fylt 18 år, så vil foreldrene dine kunne bestemme over deg. De har ansvaret for deg så lenge du bor hjemme.

 

Når det er sagt, så skal du kunne ha en ganske stor selvbestemmelsesrett når du er myndig.

 

Du kan lese mer i artikkelen nedenfor om at for å få respekt og tillit fra sine foreldre, så må man som ungdom først vise dem at man er til å stole på og tar ansvar for sine handlinger.

 

Er foreldrene dine redde for at du skal ødelegge pcen din, og at de dermed må erstatte den? Du har rett til å få en begrunnelse fra fosterforeldrene dine om hvorfor de ikke vil at du skal ta med pcen. Jeg oppfordrer deg til å ta en ordentlig diskusjon om dette - hvor både de og du får lagt fram sine meninger. Kanskje kan dere komme til enighet om hva som er den beste løsningen.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise