Hopp til hovedinnholdet

Når jeg drar på turer med venner, får jeg fort hjemlengsel.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er en jente på 17år, og ar et lite problem. Når jeg drar på turer med venner, får jeg fort hjemlengsel. Men jeg elsker å oppleve verden! Jeg lurer på om dere har noen tips til hvordan jeg kan bli sterkere, og ikke få denne hjemlengselen lenger? Er sinnsykt bale når jeg har drit lyst ut å reise, men når jeg drar angrer jeg fordi jeg savner de hjemme....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er nok mange som opplever det sånn som deg.  Det er ganske vanlig å ha hjemlengsel, og det er jo også oftest sterkest det første døgnet, til du får vent deg til å være borte hjemmefra.  Dette er jo bare sånn det er, og det er jo litt bra også, for det betyr sannsynligvis at du har det bra når du er hjemme. Du kan prøve å tenke litt sånn på det.

 

Det å ha en klar plan over det du skal når du er på tur, kan være en måte å gjøre lengselen litt mer utholdelig på.  Hold fokus på det hyggelige som skjer.  Hvis følelsen av hjemlengsel kommer, prøv å finne ut hvilke tanker som ligger bak; er det redsel for at du ikke skal komme tilbake igjen, er det redsel for at noe skal skje med dem hjemme, eller er det andre ting? Når du finner mer ut av om det er noen sånne litt "katastrofeaktige" tanker, kan du prøve å møte dem med "fornuftstanker".

 

Kanskje har det også noe å si hvordan de hjemme reagerer når du skal av gårde eller er av gårde.  Hvis de også har litt vondt for å slippe deg av gårde, eller gir deg litt dårlig samvittighet for at du drar, så kan det gjøre det verre for deg.  Prat med dem om det.  Hvis de kan oppmuntre deg til å dra, kan det kanskje hjelpe deg?

 

Når du er på tur, og hjemlengseltankene kommer, så prøv å tenke på de hyggelige tingene dere gjør og skal gjøre.

 

Det å snu tanken fra "savner" til "glede seg til å se igjen" kan i seg selv være en god hjelp for mange. 

 

Så er det noe med at "øvelse gjør mester".  -Dra av gårde selv om du gruer litt til hjemlengselen.  -Det vil bli lettere etterhvert.

 

God tur!
Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise