Hopp til hovedinnholdet

Visum og helsekort ved reise til Maldivene

Gutt 19 år
 

Spørsmål

hei jeg skal reise til maldivende i august og lurer på om jeg trenger visum dit? de jeg bestlte reisen med er veldig vanskelige, de sa bare "søk på google" så der fant jeg ingen ting, så kanskje dere vet det? også lurer jeg på om europeisk helsetrygdekort er gyldig der, det er jo utenfor europa? må jeg ha et annet kort? (har foresten reiseforsikring)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Ifølge landsider.no må man ha gyldig pass og visum når man skal reise til Maldivene. Dersom man er norsk borger kan man imidlertid få turistvisum for èn måned ved ankomst på flyplassen. Du kan lese mer om dette her. Husk også på at noen land krever at du reiser med et pass som er gyldig i minst 6 måneder etter at reisen er avsluttet.

 

Det europeiske helsetrygdekortet er kun gyldig innenfor EØS- landene og i Sveits. Så vidt jeg vet trenger du ikke et annet kort, men du må passe på at reiseforsikringen din gjelder også for reiser til Maldivene, og for eksempel ikke bare innen Europa. Hvis du er usikker på hva reiseforsikringen din dekker vil jeg anbefale deg å kontakte reiseforsikringsselskapet, eller lese vilkårene du fikk vedlagt ved utstedelse av forsikringen.  

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise