Hopp til hovedinnholdet

Har en drøm om å reise til Tokyo

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! :D Jeg er en gutt som fyller 13 i mars og lurer på om det er noen regler når du skal reise, 1) Jeg har en drøm om å reise til Tokyo, men foreldrene mine vil ikke være med å da får ikke jeg lov til å reise selvom jeg har nokk penger 2) Vet dere om det billigere i Japan en i Norge 3) Vet dere om hvordan jeg kan tjene penger til reisen? (hvis jeg får lov av mamma og pappa?) Hilsen meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


SÅ flott at du har reiselyst!

 

Når det gjelder spørsmålet om å ha lov til å reise alene, vil jeg vise til barneloven, som sier at foreldrene dine har ansvaret for deg så lenge du bor hjemme og er under 18 år. Du kan lese mer i artikkelen jeg har lagt ved under svaret.

 

Du må derfor snakke med foreldrene dine om dette. De vil også kunne være med på å finne løsninger som gjør at du kan oppleve Tokyo en dag.

 

Du skriver at du er 13 år, og uansett vil det være en stund til at de vil la deg reise alene. Men du kan jo gjøre det du kan for å lære masse om byen og landet, se på filmer derfra, lære mest mulig om kulturen. Kanskje du kjenner til noen som er fra Japan i Norge? Eller kjenner noen som kjenner? For en stor del av det å reise, er jo å bli kjent med kulturen.


Når det gjelder muligheter til å tjene penger, legger jeg ved noen artikler under svaret, som gir  gode tips.

 

Ønsker deg lykke til, både med å skaffe jobb, lære mer om Tokyo og med å komme deg dit en dag det er rett for deg!


 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise