Hopp til hovedinnholdet

Må man være 18 eller eldre for å kunne reise til utlandet alene?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om man må være 18 eller eldre for å kunne reise til utlandet alene? For jeg har lyst til å ta med venninnen min en helg ett eller annet sted så ikke for langt unna Norge, med tillatelse fra foreldre så klart, og at foreldre ordner alt som har med hotell og fly og gjøre først. Også har jeg også sett ungdommer eller barn som har fått en slags ''følges flyvertinne'' som da er med deg når man skal sjekke inn på flyet og når man sjekker ut? Så er det mulighet for å kunne dra to ungdommer på 15 - 16 år til utlandet en helg alene uten foresatte? Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Foreldrene deres har ansvaret for dere så lenge dere er under 18 år og bor hjemme. Legger ved en artikkel om barneloven som sier mer om dette.


Det er derfor en sak som dere må diskutere med deres foreldre og eventuelt komme til en løsning sammen. Det handler ikke bare om at de synes det er greit, men også at de har ansvar for dere.

 

De ulike reiseselskapene opererer med ulike regler knyttet til unge under 18 år, det gjør også hotellene. Og om dere skal reise til Thailand, krever det kanskje bytte av flyselskap. Husk å sjekke dette med alle selskaper i tilfelle det blir noe av turen deres før dere blir 18.

 

Mange reiseselskaper krever uansett en bekreftelse fra foresatte ved en eventuell reise for passasjerer under 18. Men hvordan de vil at denne bekreftelsen skal presenteres, varierer igjen fra selskap til selskap.

 

Lykke til på veien, og god tur når den tid kommer


 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise