Hopp til hovedinnholdet

Identitetstvil og reisedokumenter eller pass.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg går andre året på vgs. og vi skal snart på klassetur til spania. Jeg har utrolig lyst til å være med, men jeg har 1.problem ; jeg har ikke pass. Jeg utenlandsk men jeg har permanent opphold/botillatelse her i norge. det eneste jeg mangler er et pass, jeg kan har et utenlandsk pass men den kan ikke brukes pga. identitets feil på den, jeg har ikke norsk pass heller pga det. Det er ny lov som sier at alle barn i norge får rett norsk statborgerskap, jeg har sendt inne n søknad men det tar hele 1 1/2 ÅR! å få svar på det. Hva skal jeg gjøre? hva skal jeg si til vennene mine? Kan jeg søke om engangspass elns?Jeg har virkelig lyst til å reise, er det noe skolen kan gjøre? Dette er et veldig sårt punkt for meg og det er utrolig flaut syns jeg. Hva skal jeg gjøre??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forklarer at du ikke har reisebevis som en følge av at det finnes tvil knyttet til din identitet, og lurer på om det er noe du kan gjøre for å få reisebevis eller pass slik at du kan reise på klassetur til Spania.

 

Dessverre er det slik at reglene knyttet til konsekvensene av tvil om identitet er blitt strammet veldig inn de siste årene. Fokuset på identitet er blitt stort, og konsekvensene mye strengere enn tidligere.

 

Du kan selvfølgelig anmode UDI om at søknaden din om norsk pass blir behandlet raskere. Du kan også søke om å få et reisebevis som gjelder utelukkende for reisen til Spania. Dessverre er det ikke sikkert at du kan få noen av disse tingene hvis det er slik du forklarer at det er tvil om din identitet.

Det eneste som vil kunne hjelpe deg, er hvis du har muligheten til å fjerne tvilen om din identitet.

 

Du kan også lese mer om spørsmålsstillingen din her.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise