Hopp til hovedinnholdet

Thailandsk jente som savner og familien min der, kan jeg reise alene?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, er ei jente som har veldig lyst til å reise til Thailand og besøke familien min der. Er født i Thailand, men flyttet til Norge som en seksåring siden mor fikk en ny mann. Jeg savner hjemmelandet mitt virkelig, og siden bilettene er så dyre så får vi bare dra dit hvert andre eller tredje år og bare være der i 3 uker, noe jeg syntes er veldig lite. Pleier alltid å gråte når jeg drar derifra, for jeg vet at det blir lenge til jeg møter familien min igjen. Jeg har veldig lyst til å reise dit igjen neste år og være der i hele sommerferien. Snakket litt med stefar og mor om det, og de er ennå ikke helt sikre, men de sa at det kanskje var greit om jeg selv jobbet og tjente egne penger til billetten. Jeg har søkt litt på nettet og funnet billetter med ganske rimelig priser der man må skifte fly en gang. Disse billettene er da de eneste jeg kan spare opp til. Men spørsmålet mitt er om det er lov for en som meg under 18 år å reise alene? finnes det noen assistenter som kan følge meg rundt og hjelpe meg litt under turen? Tanten min har leilighet i Bangkok og kan hente meg på flyplassen, så det er ikke noe å beskymre seg for hotell og sånt. Så har jeg egentlig god mulighet for å reise alene hvis foreldrene mine aksepterer det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er trist å lese at du savner hjemlandet ditt og familien du har i Thailand, og at du ikke kommer dit så ofte du kjenner du trenger.  Men det er også fint at du føler så nær tilknytning til familien din selv om du ikke ser dem så ofte. Jeg skjønner at du har lyst til å reise dit og bli der lenge.

 

Siden moren og stefaren din er villige til å la deg reise, anbefaler jeg dere å kontakte det/de aktuelle flyselskap du kan reise med for å sjekke reglene knyttet til deres reiser. Mange flyselskaper lar ungdom reise alene med eget pass om de får skriftlig bekreftelse av foreldrene.

 

Når det gjelder sparing, vil jeg tro du har mulighet til å jobbe litt ekstra for å hjelpe til med å betale deler av flyreisen og litt til lommepenger? Legger ved en artikkel om å spare/ tjene penger under svaret.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise