Hopp til hovedinnholdet

J 15, vil reise til syden alene, får lov av foreldrene mine.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei :) jeg er en jente som går siste året på ungdomsskolen, og jeg begynner å bli ekstremt lei av svø, vinter, kulde og ikke minst skole. Jeg har veldig lyst til å ta en sydentur sammen med en veninne en helg (helst så fort som mulig). I og med at jeg ikke har spessielt god økonomi, trenger jeg en litt billig reise. Vet jo at det kommer til å koste noen tusen, og har sett noen bra priser på reiseselskaper. Problemet er bare at man må være over 18 år. Derfor lurte jeg på om dere har noen tips til hvor man kan finne billige reiser til de under 18 år. Tusen takk PS: Jeg får lov av mamma og pappa

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner at du ønsker å reise, og forstår at du ønsker å reise billig.

 

Det er ikke vanlig å få reise utenlands på egen hånd når man er så ung som du er. Du skriver at du får lov av foreldrene dine. Foreldrene dine har ansvaret for deg så lenge dere er under 18 år og bor hjemme. Les artikkelen barneloven som sier mer om dette. Det er derfor en sak som du må diskutere med dine foreldre og eventuelt komme til en løsning sammen. Det handler ikke bare om at de synes det er greit, men også at de har ansvar for dere når dere er på ferie.

 

De ulike reiseselskapene opererer med ulike regler knyttet til unge under 18 år, det gjør også hotellene. Mange reiseselskaper krever uansett en bekreftelse fra foresatte ved en eventuell reise for passasjerer under 18. Men hvordan de vil at denne bekreftelsen skal presenteres, varierer igjen fra selskap til selskap.

Vi er ingen reisearrangør og har slik dessverre ingen oversikt over billige steder å reise, eller detaljoversikt over reiser og land i verden. Men  flere billige flyselskaper tilbyr billige reiser, slik som norwegian og ryanair. Det er viktig å sjekke reisebetingelsene før man reiser. Dette bør du uansett få hjelp av de hjemme til, om det blir slik at dere reiser. 

 

Charterselakspene har ofte billige restplasser utenom skoleferier. Der får man nok mest for pengene, med både fly og reise.


Du må også huske på kostnadsmnivået i landet du reiser til, det varierer veldig. For det koster å leve på ferie også, selv om man gjør det så bilig som mulig. Frokost, lunsj og middag, samt reise til og fra flyplassen både der og hjemme, vann og annen drikke og snacks. Det er lurt å sette opp et budsjett slk at man har tenkt litt på kostnader hver dag.

 

Legger ved noen artikler om pass, reiseforsikring og lignende under svaret.

 

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Tips til deg som skal reise med vennegjengen

Ungdommer som løper ut i havet (foto: colourbox.com)

Skal du reise på pakketur på egenhånd? Her finner du gode råd du kan ha glede av før, under og etter turen din.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise