Hopp til hovedinnholdet

gutt 17, planlegger interrailtur til sommeren. Problematisk før jeg blir 18?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

heisann! jeg er en 17 år gammel gutt som planlegger interrail tur til høstferien 2013. jeg vil da være 1 måned unna å fylt 18, jeg lurer på om det blir problematisk å reise rundt om kring i de forskjellige landene med pass som sier 17, i forhold til lovverk og slik da. lurer på om jeg burde vente til jeg har fylt 18 eller om 17 er like bra. tusen takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres veldig spennende og fristende ut å ta en lang interrailtur. Du spør om det kan by på problemer for deg at du er under 18 år, under en slik reise.

Det er litt vanskelig for oss å gi et klart svar på dette.

Det er ingen aldersgrense på kjøp av interrailbillett. Les mer om interrail i artikkelen jeg legger ved under svaeret og på nsb.no. SÅ den saken er ganske enkel.

Foreldrene dine har ansvaret for deg så lenge du er under 18 år og bor hjemme. Les artikkelen barneloven som sier mer om dette. Det er derfor en sak som du uansett må diskutere med foreldrene dine om før du drar. Det handler ikke bare om at de synes det er greit, men også at de har ansvar for deg når du er på reise.

De ulike hotellene opererer med ulike regler knyttet til unge under 18 år, Derfor er det lurt å søke opp overnattinggssteder og deres regler før du eventuelt reiser. Du nevner ikke noe om hvilket kostnadsnivå du vil ha en en slik reise, men om du bor på B&B eller lignende, vil du uansett spare en del. Det finnes flere nettsteder med oversikt over slike steder.

Ønsker deg lykke til med forberedelse og eventuell reise :)

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise