Hopp til hovedinnholdet

Interrail-tur i høstferien

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, Vi er to jenter på 15 år som planlegger en Interrail-tur i høstferien. Vi har tenkt til å velge 5 reisedager innen 10 dager, og vi er veldig åpne på hvilke byer vi har lyst til å se, men tenker å ende opp i Italia eller Spania og være der et par dager. Ellers tenker vi å ta natttog, og dra innom København, Paris, Amsterdam og Praha. Vi er litt usikre på hvordan vi skal greie og planlegge denne reisen alene, for vi har ikke så mye erfaring med Interrail fra før av, og hvordan det er best å komme seg nedover til Spania og sånn. Har du noen tips eller eksempel på en tur??? :-) På forhånd, tuusen takk for hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende å skulle planlegge interrailtur med venner!

Vi har dessverre ingen reisearrangør i ung.no, men jeg tenker dere allerede har kommet langt i forhold til både planer og ideer for hva dere skal gjøre. Det er viktig at dere sjekker hvor lang tid det tar med tog til de ulike stedene, siden dere har noe begrenset tid, knyttet til høstferien. Alltid fint å bli litt kjent et sted før dere reiser videre :)

Anbefaler dere å sitte sammen, lage en grovskisse for hva dere ønsker og vil, og se om dere kan bli enige om målene. Vær ærlig og nøktern når det gjelder penger. Ting koster alltid mer enn man tror. Tenk etter om dere skal bestille overnatting på forhånd. B & B tilbyr ofte gode alternativer til hotell, pensjonater også. Sjekk 'hostals' eller youth hostals, der kan dere bo rimelig.

Så kan dere snakke med noen dere kjenner som er vant til å reise, de vil garantert bli glad for å bli spurt om råd til reisen. 

Husk pass, billetter og en trygg oppbevaring for bankkort. 

 

Lykke til og god reise!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise