Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Det mener jeg (ung.no)
Det mener jeg (ung.no)

Hvor langt kan man gå med hensyn til sex og nærhet før ekteskap ifølge bibelen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg har et stort problem.jeg er kristen og står veldig for det som er skrevet i bibelen.derimot forstår jeg ikke alt.jeg vet at sex før ekteskap tolereres ikke,men av kyssing og andre kjærtegn hvor settes grensen. Har jeg lov til å tungekysse, overnatte hos kjæresten, bade i badetøy sammen med han på stranden og kline med han mens jeg ligger oppå han.ja jeg vet du sikker kommer til å skrive at jeg og kjæresten må bli enige om hvor grenser går og når vi mener det blir synd men hva sier bibelen.når går det for langt ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Av religiøse tekster, så tror jeg ikke det går an å finne én fasit. Det er alltid mulig å tolke dem forskjellig. Og de ble jo skrevet for lenge siden, så mange ting passer jo heller ikke i dagens samfunn. Derfor har mange som deler samme religion ulike oppfatninger av hva som er riktig. Du kan jo prøve å lese det bibelen sier om sex, og så tenke gjennom hvordan du forstår det.

En annen ting du kan tenke på er jo hva som er meningen bak det som står der, og mer generelt hva som gjør noe galt og noe riktig. Jeg synes også det er viktig at dere begge føler på hvor grensene deres går og hva som er riktig for dere.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Religionsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om religionsfrihet