Hopp til hovedinnholdet

Jeg er i mot hijab. 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er gutt på 14 år. Vil ikke kalle meg rasist men er i mot hijab. Men mitt spørsmål er at hijab tilhører ikke islam men Irak jeg vil forby hijab i Norge men hvorfor kan ikke de bare ta av hijaben når det ikke tilhører islam. Takk!!

Besvart 16.05.2018 23:24
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no. 
 
Det er greit at du er i mot hijab men siden det er religionsfrihet i Norge kan det ikke forbys. Det som ikke er lov er når noen blir tvunget til å ta av hijaben eller å gå med hijaben. 
 
Det er riktig at det å gå med hijab ikke er noe man må som muslim, mange som bruker hijab gjør det fordi kulturen deres har vokst sammen med tolkninger av Islam. 


Du kan gjerne dele dine tanker om dette med helsesøster!

Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Retten til religionsfrihet

Jente føler seg fri (colourbox.com)

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Religionsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om religionsfrihet