Hopp til hovedinnholdet

Kan min stemor bestemme hvilken religion jeg skal tilhøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har skilte foreldre og bor sammen med moren min. Moren min og jeg konverterte til Islam for 3 år siden. Pappa bor sammen med den nye kona hans (stemoren min) et annet sted og jeg besøker dem noen ganger. For 2 år siden så sa stemoren min til meg: «nei, du er ikke muslim når du er hos oss.» Jeg lurer på om dette går imot min religionsfrihet?

Besvart 19.12.2018 12:42
 

Svar
Hei

Hei Jente 13 år!

Du har selv rett til å bestemme hvilken religion du skal tilhøre. Det gjelder alle, både barn og voksne.  Barneloven sier at når du er 15 år så kan du melde deg inn eller ut av religiøse samfunn etter eget ønske. Når du er under 15 så er det foreldrene dine som bestemmer hvilken religion du skal tilhøre offisielt, altså din mor og far, ikke stemor. Men i praksis er det du selv som bestemmer hva du skal tro på. Så svaret på spørsmålet ditt er ja. Din stemors avgjørelse går imot din religionsfrihet.

 

 

Vennlig hilsen

Kompetanseteamet mot tvangsekteskap i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Retten til religionsfrihet

Jente føler seg fri (colourbox.com)

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Religionsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om religionsfrihet