Hopp til hovedinnholdet

I hvor stor grad meningen min skal bli hørt når mine foreldre skal gå fra hverandre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei. mamma og pappa skal flytte fra hverandre, og pappa forventer å ha meg 50% hos seg, noe jeg selv ikke ønsker. jeg føler at han bare tenker på pengene, og ikke vil betale de til mamma. men jeg er 17 snart 18 år, så jeg lurte på i hvor stor grad meningen min skal bli hørt? håper dere kan svare meg:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I følge barneloven har barn krav på å bli hørt fra de er 7 år gamle og barns mening skal legges særlig vekt på fra de er 12. Så at nå når du snart er 18 har du så si rett til å bestemme selv. I det du blir 18 har du fult ansvar for deg selv.

De fleste foreldre sliter med å godta at barna ikke vil bo så mye hos dem. Det er viktig at du kjenner god etter hva du selv ønsker og være tydelig på det også. Det er også viktig at du snakker med moren din om det er greit for henne at du bor mest hos henne.

Håper at dette er svar på det du lurte på!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine