Hopp til hovedinnholdet

Jeg får AAP fra NAV, ønsker å begynne på skole.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg går på AAP, på grunn av situasjonen min trenger jeg hjelp fra NAV når det kommer til skole og jobb. Jeg hadde planer om å begynne på skole til høsten, å ha arbeidspraksis på siden. Akkurat nå gjør jeg ikke noe, og har ikke hatt noe siden jul. Jeg kan få støtte hos NAV til skole og jobb, problemet er at NAV har ikke gjort noe som helst når det kommer til saken min, de har hatt 6 måneder på seg, og saksbehandleren min sier nå at han ikke har tid og at jeg blir nedprioritert. Jeg trenger virkelig å ha aktiviteter på dagen, jeg går rundt å venter på at noe skal skje fordi jeg har det ikke bra når jeg bare sitter hjemme, men hva kan jeg gjøre når NAV ikke har tid til å hjelpe meg med det? Det er to uker til skolestart så det ser ikke ut som jeg får startet. Dette tar mye krefter av meg fordi jeg har mast mye og jeg trenger dette, og det kan ikke være rett at de ikke kan ta seg tid til meg? Er 6 måneder urimelig tid å vente uten at noe skjer? Hvilke rettigheter har jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Vi forstår at du opplever dette som frustrerende.

Vi anbefaler deg å ta dette opp igjen med saksbehandleren din på NAV kontoret på nytt, eventuelt snakke med avdelingsleder på kontoret. Alternativt kan du sende inn en serviceklage til NAV kontoret ditt.

Du skal ha en aktivitetsplan som sier noe om hva du og NAV har kommet frem til at du skal gjøre. Det kan være behandling, tiltak eller andre ting du skal gjennomføre i tiden fremover.

Det er NAV kontoret ditt og deg som har ansvar for at aktivitetsplanen som er skrevet blir fulgt. NAV kontoret må hele tiden vurdere hvilke tiltak som er aktuelle og målet er å få flest mulig ut i jobb. Utdanning kan være et tiltak i den forbindelse, men også andre tiltak kan være aktuelle.

NAV skal prioritere unge mennesker spesielt med tanke på oppfølging og jobb.

Vi håper at du og saksbehandleren din kommer frem til en løsning som fungerer for begge parter.

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine