Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å fjerne en artikkel som dukker opp i en søkermotor?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Når man søker på mitt navn på google kommer det opp en artikkel med en fritidsaktivitet jeg gikk på for noen år siden. Jeg ønsker ikke at dette skal komme opp når noen søker på meg. Det er også bilder av meg. Jeg var frivillig med på å bli intervjuet da det foregikk, men nå har det gått nesten tre år og jeg ønsker ikke at det skal henge etter lengre. Er det mulig å gjøre slik at det ikke kommer opp når man søker opp navnet mitt?

Besvart 11.10.2018 18:12
 

Svar
Hei


Hvis du ønsker å fjerne artikler fra media må du kontakte redaktøren og høre om det er mulig å slette artikkelen, eller anonymisere navnet ditt. Hvis ikke redaktøren i nettavisen ønsker å slette eller endre artiklene har du følgende muligheter:

1) Klag til PFU
2) Kontakt advokat for rettslige skritt

Det finnes også en mulighet til å søke om fjerning av søkeresultater i ditt navn i Googles søkertreff, men hvis det gjelder artikler fra media bruker Google å henvise til nettavisens redaktør.

Du kan lese mer om fjerning av søkeresultater hos Google i vår veiledning her: slettmeg.no/veiledninger/slik-kan-du-skjule-treff-fra-google

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine