Hopp til hovedinnholdet

jeg ble sparket i ansiktet, kan jeg få erstatning?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. April i fjor ble jeg sparket i ansiktet under en fotballkamp, noe som førte til at jeg knuste bihulene, tre brudd i kinnbeinet, knust øyehulen og et brudd i en nakkevirvel, det førte til at jeg har mistet det sensoriske følelsene på venstre side av ansikt, mye smerter, mistet sidesynet med mer. Så jeg fikk 4 titanplater i ansiktet og et i nakken. Så jeg lurer på to ting: 1: har jeg krav/rett på erstatning? 2: fått høre at man kan få vondt ved områder rundt tiltaket når det er veldig kaldt ute, er det sant? Takk! Gutt 19

Besvart 09.11.2018 18:30
 

Svar
Hei

Jeg anbefaler deg å søke om voldsoffererstatning - se voldsoffererstatning.no

 

Jeg finner ikke noe i forskningen som sier noe om smerter rundt er titamimplantat, når det er kaldt. Titan skal være et godt egnet metall til implantat.

Jeg tror at dersom noen reagerer på kulde med smerter, så har det andre årsaker. Det kanvære at små muskler og nerver fungerer litt dårligere enn før, ved implantatet.

Dette har ikke nødvendigvis med implantatet å gjøre. Men med det faktum at en som regel har fått en skade, som årsak til at man fikk implantatet i første omgang. Noen ganger sitter «rester» av skader i, og kan gi litt uklare smerter. De fleste kan oppleve smerter pga ømme muskler ved kulde, så det kan være forklaringen. Jeg tror altså ikke at implantatet er årsaken til evt smerte. Jeg finner ingen dokumentasjon på at det fungerer slik. Men du kan godt høre LED fastlegen din om dette. 

Hilsen juristen og legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp