Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta av reguleringen før den er ferdig?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har lyst å ta av reguleringen nede og forstår fra et tidligere spørsmål at det er mulig. Men min mor er ikke enig, så jeg lurte på om det er mine foreldre eller meg som bestemmer når det kommer til dette. Altså om jeg kan be tannlegen om å ta dem av uavhengig av hva mine foreldre mener? Bakgrunnen for at jeg vil ta av reguleringen nede er at tennene mine var allerede rette og har i stedet blitt skjeve ved bruk av reguleringen. Begrunnelsen til tannlegen for å ha regulering nede var at det skulle få kjevene/tennene til å passe bedre sammen så det ble lettere å spise. Men jeg har ingen problemer med å tygge, så det er bare sløsing av tid, penger og ressurser.

Besvart 15.12.2018 22:55
 

Svar
Hei

Jeg synes at du bør snakke med reguleringstannlegen og foreldrene dine om dette. Fortell dem det du skriver her. Du kan komme til å angre på at du tar den av nå, senere i livet. Dersom reguleringen skal tas av før behandlingen er avsluttet, må du ha skriftlig tillatelse fra foreldrene dine til dette. Det er foreldrene dine som bestemmer, men det er ingen gunstig situasjon når det blir uenighet og krangel om dette. Jeg tenker at det beste er om du tar dette opp, og mulig får en forklaring på hvorfor det er viktig å gå videre. Forklaringen bør være slik at du også blir motivert til siste rest av behandlingen.

Lykke til!

Vennlig hilsen tannlegen, Ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Tannregulering

Tannregulering (colourbox.com)

Skjeve tenner, underbitt eller store mellomrom mellom fortennene? Særpreg er sjarmerende, men noen trenger regulering.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine