Hopp til hovedinnholdet

Fått faktura på IQ-test gjennom Snapchat. Hva gjør jeg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg deltok på en snap iq test for en stund tilbake. Nå har jeg fått en faktura i posten på nesten 500kr. Jeg sendte mail til de (AGfinans) og de sier jeg har godtatt at jeg skal betale for det osv. Etter jeg tok iq testen skulle man skrive inn navn osv, jeg gjorde det. Etter det kom det til at man skulle betale for iq testen, noe jeg ikke ville så da gikk jeg rett ut. Det de sier er at jeg har bekreftet kjøp selvom jeg ikke skreiv inn kortinformasjonen min, da jeg gikk ut ap snap så ble det registrert automatisk, og sendt til meg i posten. Hvordan går jeg frem til dette? Vil ikke ha det videre til innkasso osv.

Besvart 11.12.2018 10:51
 

Svar
Hei!

Dessverre har vi hørt om dette problemet tidligere. Man skal ikke måtte betale for noe man ikke har bestilt, og det skal komme klart fram at tjenesten koster penger.

Det er selskapet (altså de som står bak IQ-testen) som må bevise at du faktisk godtok en betalingstjeneste. Du bør derfor sende en ny e-post til de som sendte deg fakturaen, og be om at de beviser at du inngikk en kjøpsavtale på Snapchat. Greier de ikke det, skal du heller ikke betale fakturaen. Du kan også i samme e-post skrive at du ønsker å benytte deg av angreretten din.

Hvis dette ikke løser saken, kan du få hjelp av Forbruker Europa på telefon 23 400 508 mandag til torsdag fra kl. 10 til 14.

Du kan lese mer om det Forbruker Europa skriver om slike IQ-tester her.

Lykke til! 

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik unngår du å bli lurt på nettet

Jente lurt på nettet (colourbox.com)

Her får du de beste rådene for å unngå å bli lurt på nettet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine