Hopp til hovedinnholdet

Kan en koreaner få norsk statsborgerskap når han er gift med meg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 20 som er nå i et forhold med en sør koreansk gutt (vi har vært sammen helt siden ungdomsskolen). Jeg og han begge er forelsket i hverandre. Og etter å ha vært sammen så lenge, så er vi veldig sikkre på at vi ønsker å gifte oss snart. At vi er gift betyr selvfølgelig ikke at vi skal ha barn med engang, men akkuratt nå er jeg byn å tenke en del på fremtiden vårt bla. om hvor vi skal bosette oss i fremtiden ogsånt, spesielt hvis det kommer barn i bildet i fremtiden. Men spørsmålet mitt er : jeg er norsk statsborger, og han er koreansk statsborger. I fremtiden så håper jeg at vi begge skal vær komfortable i å reise frem og tilbake fra begge land etter hva som passer (vi ønsker at barndommen til barna blir i Norge, så flytter vi til korea senere). Jeg vet at korea tillatter dobbelt statsborgerskap i noen tilfeller inkludert hvis man er gift me en koreaner, men jeg lurer på hvordan reglene i Norge angåemde om han kan få norskstatsborgerskap når han er gift me meg?

Besvart 19.12.2018 19:51
 

Svar
Hei

Reglene om hvordan en utenlandsk statsborger kan få norsk statsborgerskap er regulert i statsborgerloven kapittel 3.

For en som er gift med en norsk statsborger, stilles det et lavere krav til opphold i Norge, se statsborgerloven § 12. Slik reglene er nå, må i utgangspunktet en utenlandsk statsborger frasi seg det fremmede statsborgerskapet for å bli norsk borger, jf. statsborgerloven § 10. Det er imidlertid et forslag om at denne bestemmelsen skal endres.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Kontakt Utlendingsdirektoratet (udi) om du har spørsmål

UDI-skil (Foto:Udi)

UDI har ansvar for behandling av søknader fra utlendinger som vil besøke eller bo i Norge, drift av asylmottak og utvisningssaker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine