Hopp til hovedinnholdet

Ulønnet arbeid

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går på vgs 3 og har valgt grafisk design som programfag. Læreren vår har vært i kontakt med en fra nav som ønsket å gi oss et oppdrag; å designe en folder i forbindelse med IPS (Individuell jobbstøtte). Klassen bidro med foldere, og min ble valgt til å brukes. Klassen fikk boller. Ukene etter kommer han igjen flere av disse timene og ønsker endringer. Timer hjemme/påskolen går til dette. Han henvender seg alltid på mail til om d han ønsker å endre, og d blir i forbindelse m skole. Det skulle etter x-antall timer på trykkeriet, men jeg og læreren fikk nå mail om at han vil ha original fil for at de skal endre noe før det trykkes. Læreren sier det er opp til meg om jeg vil det. Men syntes oppriktig snillhet og arbeidsengasjement har gått over en grense nå. Føler han ironisk nok utnytter ulønnet arbeid. Vet du om jeg har noen rettigheter her? Mvh oppgitt elev

Besvart 07.05.2019 15:19
 

Svar
Hei

Dersom du ikke har inngått avtale om betaling for oppdraget vil du ikke automatisk ha rett til å kunne kreve noe. Så lenge du har original filen så kan du forhandle med oppdragsgiveren om lønn/kompensasjon for arbeidet før du eventuelt gir fra deg filen.


Med hilsen svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine