Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å ta bilde av noen når du er på en offentlig plass?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, Er det ulovlig å ta bilde eller video av noen når du er på en offentlig plass uten tillatelse fra den personen så lenge du ikke publiserer bildet/videoen noen plass og kun beholder det for deg selv? Har du plikt å slette bildet/videoen om den personen sier så?

Besvart 06.06.2019 14:27
 

Svar
Hei

Hovedregelen er at du kan ta bilde av hva eller hvem du vil på offentlige steder. Det er imidlertid forbudt å filme eller fotografere på en måte som ved skremmende eller plagsom opptreden, eller annen hensynsløs atferd, krenker en annens fred, jf. straffeloven § 266.

Du har derfor ikke noen plikt til å slette bildet/videoen om vedkommende ber om det.

Imidlertid er det klare begrensninger i din rett til å publisere bildet/videoen. Det kan du lese mer om i artiklene under.

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine