Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for andre får en bedre behandling der jeg var lagt inn?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, da jeg var 13 år ble jeg innlagt på UPA og jeg ble utskrevet omtrent 4 måneder etter. Jeg har ikke blitt innlagt i etterkant, men jeg har vært såpass tynn at anoreksien, som jeg var innlagt for, var ganske aktuell. Jeg sitter 5,5 år etter og mener fortsatt at behandlingen jeg og andre fikk der var altfor dårlig. Jeg vet at det er mange som har vært innlagt som er misfornøyd og irriterte på grunn av sykdommen, men jeg tenker at siden jeg fortsatt føler det slik ligger det kanskje noe i det. Jeg har veldig lyst til å få gjort noe med dette slik at behandlingsmetodene der jeg var innlagt blir bedre selv om dette van en sengepost som ikke var spesifikk for spiseforstyrrelser. Hver gang jeg ser institusjonen, er nær den eller ser et rom som ligner opplever jeg å ha svake traumer fra hele opplevelsen. Er det noe jeg kan gjøre for å utgjøre en forskjell og hjelpe andre? Det var blant annet ikke fokus på det psykiske, men kun det fysiske selv om psyken er minst like viktig å jobbe med

Besvart 25.06.2019 19:39
 

Svar
Hei

Det du skriver er veldig viktig. Vi som jobber i helseinstitusjoner trenger å få tilbakemeldinger fra dem som har vært i behov av vår hjelp. Dette er svært viktig for å bli bedre på den behandling som vi gir, men det er alt for sjelden vi får tilbakemeldinger.

Kan det være en idé at du skriver et brev til institusjonen om det som skjedde da du var der og hvordan du opplevde det du gikk igjennom der? Min erfaring er at slike brev gjerne kan være detaljerte for å få frem mest mulig. Det er også fint å skrive om hvilken nytte du hadde av behandlingen i ettertid, slik at man kan høre om virkningen behandlingen har og ikke har. Dessverre er det ofte slik at vi i helsevesenet ikke vet noe mer om hva som skjer med pasientene etter at de er utskrevet. Dermed får man ikke vite så mye om hva som var nyttig og ikke i etterkant heller. Slike tilbakemeldinger kan derfor være gode å få og de kan bli viktige for hvordan man jobber videre. 

 

Vennlig hilsen psykiatrisk sykepleier/familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Jente på baderomsgulvet ved siden av en vekt (colourbox.com)

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

Les mer

Hvilke rettigheter har du som er på institusjon?

barnevern (colourbox.com)

Får du bruke mobilen som du vil? Kan du ha besøk av hvem du vil? Har du rett på eget rom? Hvem kan åpne posten din, og kan institusjonen kreve å ta urinprøver? Sjekk hvilke rettigheter du har når du bor på institusjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine