Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hvorfor bestemmer jeg ikke selv om jeg trenger medisner eller ikke?

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har gått til bup i et drøyt år og får samtaleterapi for en moderat depresjonslidelse. Jeg føler samtaleterapi hjelper, men ikke nok til at jeg klarer fungere optimalt i hverdagen. Behandleren min har tatt opp med foreldrene mine dette med medikamenter for depresjonen da hun ser et behov for dette. Foreldrene mine, uten engang ha spurt meg, har fortalt behandleren min at medisiner er uaktuelt. Jeg har ikke snakket med behandleren min om medisiner, det er hun som ser behovet for dette. (Jeg overhørte mamma og pappa prate om dette, det er slik jeg har fått det med meg.) Men til poenget: Har jeg noe jeg skulle sagt? Hvorfor bestemmer jeg ikke selv om jeg trenger medikamentell behandling eller ikke? Det er jo jeg som vet hvordan jeg har det og vet hva jeg trenger. Skjønner ikke hvorfor går de bak ryggen og diskuterer om hvorvidt jeg trenger medisiner eller ikke. Er ikke det noe jeg burde være involvert i?

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Gratis kondomer

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer