Hvilke rettigheter har en som er utenlandsk statsborger i forhold til støtte? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Hvilke rettigheter har en som er utenlandsk statsborger i forhold til støtte?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har en venninne som er like gammel som meg. Moren hennes har nå sagt at det ville vært det beste for alle om hun kan flytte ut så fort som mulig. Denne jenta er ikke noe problembarn, hun gjør det bra på skolen, drikker ikke og driver ikke med stoff, og er ansvarlig og fornuftig. Familien er opprinnelig fra Litauen, og har vært bosatt i Norge i ca 4 år. Jenta snakker godt norsk og er godt integrert i samfunnet. Jeg er rimelig sikker på at hun har permanent oppholdstilaltelse. Moren er alenemor, faren har de ingen kontakt med og han bor i Litauen med den nye kona si. Inntil videre skal hun bo hos meg, men jeg lurte på hva slags rettigheter og muligheter hun har til å feks. få støtte til egen leilighet osv. i og med at hun har fyllt 18 og ikke er norsk statsborger. Hun har ingen annen slekt i Norge, så det er ingen som kan ta i mot henne, og hun sier selv at livet hennes er i Norge, hun har alle vennene sine her og går siste året på videregående her, så hun har ikke noe ønske om å dra tilbake til Litauen. Hun har lenge hatt problemer med moren sin, og jeg anser moren for å være svært ustabil, og handlingene hennes her ikke logiske. Denne jenta er ikke en liten drittunge som har et tenåringsopprør og vil flytte ut, hun er en ordentlig jente som ikke har noe valg. Håper på svar så snart som mulig, på forhånd takk.

account_circle
AKTUELT NÅ

Ensom? Tips til å bli tryggere sosialt

Det er helt vanlig å føle seg ensom innimellom. Men hvis du ofte føler deg ensom, kan det bli vondt og vanskelig. Å bli tryggere i sosiale sammenhenger kan hjelpe deg å skape gode relasjoner med andre.

Les mer

Gutter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer