Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jeg lurer på hvor mye min mening har å si. Får lov til mindre enn venner

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ei jente på 15 år som føler at jeg får lov til mye mindre enn venninnene mine. Jeg fikk forekspempel meg kjæreste for ca 2 måneder siden, men jeg får knapt lov til å være til han. Jeg må krangle meg til å få dra til han om ikke foreldrene hans er hjemme. Det jeg liker minst er at jeg må være hjemme klokka 21.30 om jeg skal få være til han i helgene. Jeg får heller ikke lov til å dra ut av huset etter klokken 20.00. Jeg får nesten ikke lov til å gå turer om kvelden heller siden pappa er så redd for at det skal skje meg noe, eller det er hvertfall det han sier, men jeg føler det er andre grunner. Men poenget mitt er om dere har noen råd om hvordan jeg skal takle situasjonen min. Jeg har prøvd å snakke med pappa, men føler at han ikke hører på hva jeg har å si. Hadde vært fint om dere hadde hatt noen tips om hvordan jeg kan få snakket med foreldrene mine om at de må slutte å bekymre seg så mye som de gjør, og at jeg trenger litt frihet nå som jeg er 15 år. Hvis det har noen betydning i situasjonen, så har jeg skiltet foreldre, men bor 90% til pappa og 10% til mamma. Jeg lurer også på om hvor mye mine meninger har og si?

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer