Hopp til hovedinnholdet

Når anses man som en junkie?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Når anses man somen junkie? Jeg har rusa meg i noen år, av og på, på litt forskjellige rusmidler. Mye weed, mye kokain, litt exctasy. Jeg har nesten 5 i snitt, trener flere ganger i uken og har et bra liv. Men er jeg en junkie? Jeg har perioder hvor jeg fester veldig mye og veldig hardt, men nå røyker jeg bare. Når jeg røyker er jeg ikke nødvendigvis med venner engang, jeg kan sitte alene og røyke på badet.. folk spør meg om å møtes og jeg finner på en unnskyldning fordi jeg heller vil sitte alene og være fjern. Er jeg en junkie?

Besvart 19.05.2017 16:25
 

Svar
Hei

Vi pleier ikke å bruke betegnelsen junkie om noen. Denne betegnelsen er ganske nedsettende. Opprinnelig stammer uttrykket fra personer som skaffet penger til stoff (i USA) ved å samle og selge skrapmetall ("junk").

Vanligvis brukes nok ordet "junkie" om personer som bruker/misbruker et stoff ved injeksjon, sprøytemisbrukere. Det mest vanlige er nok å kalle heroinmisbrukere for "junkie", men det kan nok også brukes mer generelt om noen som er sterkt avhengige av heroin (og i noen tilfeller også om andre stoffer).

På bakgrunn av denne definisjonen er du ikke en junkie. En person som bruker MDMA, kokain og andre stoffer kalles sjelden for en junkie. En som (kun) bruker cannabis kalles helt klart ikke for en junkie.

I senere år har det jo oppstått uttrykk som "food-junkie" og liknende, men dette er ikke en passende betegnelse på deg.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rusmidler

Hva er rusmidler, og hvorfor blir det brukt? Hvor mange bruker dop hver dag og hvordan skjønner man at man er hekta på dop? Her kan du lese mye om emnet rusmidler, effekt og ikke minst konsekvensene det kan få for de som bruker ulike typer rusmidler. Du finner også lenker videre til hjelpetelefoner, faktainformasjon, lovgivning rundt rusmidler og oversikt over hvilke stoffer som kan kalles narkotika.


Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre