Hopp til hovedinnholdet

 Jeg er på en avdeling for å se på mine psykiske lidelser, jeg har mest sannsynligvis angst og bipolar lidelse. Drikker mye alkohol i perioder.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er på en avdeling for å se på mine psykiske lidelser, jeg har mest sannsynligvis angst og bipolar lidelse... Jeg har slitt litt me nikotin og alkohol, men alkohol er det største problemet. Jeg tror selv at jeg har Bipolar Lidelse 3 fordi at jeg kjenner meg igjen fra det og familien min e pumpa med lignende psykiske lidelser (flere alvorlige også). Når jeg drikker alkohol så føler jeg at jeg blir manisk å full samtidig og det er digg, jeg sliter med å slutte å drikke når jeg først får i meg. Jeg har også avhengighet i perioder, noen perioder ingen alkohol, andre perioder masse alkohol. Men jeg drikker når jeg er høyt oppe i humøret og under tider med angst. Jeg vil ikke at foreldrene mine skal vite mye om det hær og dærmed spør jeg dere om hjelp for å slutte å drikke, jeg var sist full for noe timer siden.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det og hvordan du strever med alkohol. Jeg forstår at du har det vanskelig og at alkohol blir en måte å håndtere det som er vanskelig på.

Det at du selv ser at det ikke er bra for deg er et viktig steg for deg og som det absolutt kan gjøres noe med!

Mitt råd til deg er å være ærlig på den avdelingen du er og fortelle hvordan ditt forhold til alkohol er.

Dersom det er mistanke om at du har bipolar lidelse så kan alkohol forverre symptomene og derfor frarådes misbruk av alkohol sterkt.

Du sier du i perioder er avhengig og da tenker jeg at det kan være vanskelig å slutte helt på egen hånd.

Det kan være skamfullt å snakke om foreldre om hvordan du strever med alkohol - men det kan også være at de kan forstå at dette er  måte for deg å forsøke å mestre det som er vanskelig på.

Forsøk å være ærlig og snakk med de rundt deg om hvordan du har det. Det hjelper å ha noen som vet at du strever og som kan heie ekstra på deg i tunge perioder.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Ønsker deg alt godt!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol