Hopp til hovedinnholdet

Trening og cannabisrøyking.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en aktiv syklist og har trent hardt og riktig det siste året. I tillegget til dette har jeg røyket en del cannabis også, ca 1-4 ganger i uken de siste 2 månedene... alt har fungert normalt og jeg har hatt framgang i forhold til hvor mye watt jeg produserer på sykkelen osv. Men de siste to ukene har jeg hatt unormalt høy puls på treningsøktene og pulsen går fortere opp og jeg blir raskere sliten i muskler osv. Jeg har også vært litt syk disse ukene, men jeg føler meg helt grei nå men pulsen går ikke ned på treningsøktene. Jeg er veldig usikker og ikke minst stressa over hva som skjer med kroppen min. Har bestemt meg får å slutte med røykingen, men jeg vil bare ha svar på om er dette Pga røykingen? Hvor lang tid tar det før det blir normalt igjen? Er det noe jeg kan gjøre? Hilsen stressa 18 år gammel syklist

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Røyking generelt kan føre til at blodet transporterer en økt andel karbondioksid (kullos) i stedet for oksygen rundt i kroppen. Dette gir dårligere kondisjon, du får raskere melkesyre og du får stiv muskulatur. Omfattende langtidsbruk kan altså svekke lungefunksjonen og blant annet gi økt risiko for kronisk bronkitt.

Konklusjonen må bli at cannabis vil kunne påvirke treningen negativt, og da i størst grad aerob trening, men at det skal ganske store mengder til.

Dine problemer den siste tiden KAN ha sammenheng med cannabisrøykingen, men det kan også ha sammenheng med at du har vært syk i det siste. Etter en periode med sykdom, vil formen ofte være litt dårligere enn før sykdommen. Når man har en infeksjon i kroppen, vil også pusen kunne være noe høyere, og man kan bli raskere sliten som du beskriver. Dersom dette vedvarer vil vi anbefale deg å snakke med legen din om det. Det kan jo også være andre ting som er årsaken til dette. 


Hilsen RUStelefonen 915 08588, og fysioterapeuten, ung.no
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det farlig å røyke hasj?

Jente røyker hasj (colourbox.com)

Er det egentlig farlig å røyke hasj? Les om rusen og hvilke konsekvenser cannabisbruk har på kort og lang sikt.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett