Hopp til hovedinnholdet

Vil slutte med cannabis men er mye press i miljøet.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei jeg er i et rusmiljø. vurdere å slutte å kjøpe cannabis men de er veldig mye kjøpe press i dette miljøet vist jeg sier at jeg ikke vil kjøpe blir det veldigt mye sånn kom an da de blir gøy elller serr man bare kjøp 3 gram så røyker vi noen joints. hva skal jeg gjøre vil egt komme ut av miljøet. og et spørsmpl til kan politiet spore dette spørsmålet å aresstere meg bruker tor og en vpn. må dere melde dette spørsmålet til politiet

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først og fremst kommer vi ikke til å melde dette til politiet, så det trenger du ikke å bekymre deg for.

Vi skjønner at dette er en vanskelig situasjon for deg. Det kan være vanskelig å slutte når man har venner som presser deg til å kjøpe cannabis. Du kan forsøke å forklare dem hvorfor du vil slutte å kjøpe cannabis på ny, men ut ifra det du skriver virker det ikke som om de respekterer deg og det valget du har tatt.

Hvis du vil ut av dette miljøet kan det være lurt å kutte disse menneskene helt ut, og forsøke å finne nye venner eller treffe de vennene du har utenfor miljøet oftere. Du k

 Det å slutte med hasj kan være tøft og det kan være lurt å søke hjelp. Flere kommuner tilbyr hasjavvenningskurs for ungdom. Ta kontakt med din kommune/utekontakten for å få informasjon om lokale tilbud. Du kan også snakke med helsestasjon for ungdom. De som jobber der har taushetsplikt og det er mange som kontakter dem for å få hjelp med rusmidler.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Slutte med hasj/mariuana?

Hasj (colourbox.com)

Ønsker du å slutte med hasj/marihuana? Her får du gode råd. Det er mange som kan hjelpe deg og det ER mulig å slutte!

Les mer

- Jeg føler på press fra alle kanter, og trenger noen å snakke med

Jente ser på mobiltelefonen sin (colourbox.com)

Jeg føler at det meste i livet er et ork, og jeg vet ikke hvordan jeg skal klare alt. Jeg trenger noen å prate med om disse følelsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hasj
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hasj