Hopp til hovedinnholdet

Cannabis og alkohol

Gutt 17 år
 

Spørsmål

hei dere lurte på om det tar lengre for kroppen å bli kvitt cannabis,n fra urinet om man kombinerer det sammen med alkohol? også leste jeg ett innlegg fra internett hvor det stod at det skulle drikkes lite alkohol til før hasjen og alkoholen fikk dobbelt effekt siden de to dobler effekten av hverandre, stemmer det? vil man også være rød i øynene om man kombinerer de to, siden hasj gjør deg rød i øynene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Lurte på om det tar lengre for kroppen å bli kvitt cannabis fra urinet om man kombinerer det sammen med alkohol?

Nei, det er ingen forskjell. Ett inntak tar 3-8 dager, hyppig bruk (daglig eller nesten daglig) kan ta fra 4-12 uker. Regelmessig og sporadisk bruk ligger et sted i mellom, som oftest et par-tre uker.

De to dobler effekten av hverandre, stemmer det?

Vel, de forsterker i hvert fall hverandre. Det blir feil å si at de fordobler hverandre. De har ganske ulike virkninger. Mange blir mer fulle dersom de røyker cannabis når de har drukket. En kan bli mer susete i hodet, mer sløv, trøttere, fjernere, fullere, kvalm, svimmel, sliten. Hvor mye de forsterker hverandre er selvsagt avhengig av mengde alkohol og mengde cannabis inntatt, om personen er vant til å bruke disse stoffene, dagsform osv.

Vil man også være rød i øynene om man kombinerer de to, siden hasj gjør deg rød i øynene?

Ja, det blir omtrent det samme med eller uten alkohol. Kanskje noen kan bli enda mer rød i øynene når det blandes med alkohol.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol